Menu
Tablet menu
Wild Cams
Voederplaats bos
Australie vogelcam
uilencam
Adelaar Iowa
Torenvalk cam
Rochester Slechtvalk
Vossen
Beren
Roodstaart buizerd
Kolibri Phoebe
Adelaar Botanic
Visarend
Torenvalk Zwitserland
Grijze eekhoorn
Kolibri Emma
Adelaar Romeo
Uilencam 2
Vale Gier
Ooievaar cam
Overige webcams
Adelaar Seq
Boerderij
Adelaar Florida
Adelaar Berry
Rode Eekhoorn
Beer (panda)
Albatros
Ransuilen
Zwaluw
Kolibri Bella
Kittens
Wolven
Slechtvalk Italie
Paarden cam
Apen cam
Zwarte Adelaar
Dassen
Eenden cam
Reiger cam
Rode Panda
Zwarte Ooievaar

Hacked?

Was vogelcamera gehacked?
Gisteren (6 feb) kreeg ik van een aantal personen te horen dat volgens google vogelcamera gehacked was. Zorgwekkend dus maar eens aan het zoeken gegaan. Alles wijst nu op het volgende: er zijn diverse robot scripts die spam berichten hebben achtergelaten op oude text artikelen. Dit kan je ook zien, als je in google zoekt op site:vogelcamera.nl dan zie je nog allerlei pagina's met vage spam teksten die helemaal niet (meer) bestaan.

Ik heb al die oude comments al enige tijd geleden gedelete, maar op de 1 of andere manier triggered google daar nu pas op. Ik heb hun aangegeven dat ik weer clean was en na een hernieuwde check van google is de melding bij google dan ook weg.

Gisteren voor de zekerheid ook maar allerlei oude pagina's weggehaald en daarbij heb ik er 1 teveel weggehaald, daardoor was de site gisteren een tijdje niet bereikbaar.

Was er een risico voor jullie als bezoekers? NEE, niets wijst daarop, de scripts hebben allerlei spam berichten achtergelaten maar niets gedaan wat jullie computors in gevaar bracht, in dat geval zou er ook 1 of meerdere anti virus programma's gewaarschuwd hebben en dat was niet het geval.

Ben ik er zeker van dat dit het is? NEE, dat kan ik nooit met 100% zekerheid zeggen. Om jullie een beeld te geven, ik check automatisch ook iedereen die een bericht achter laat tegen een spamdatabase aan, inmiddels heb ik daarmee 13.800 computers moeten blocken.

Ik ga ervan uit dat dit het was en dat het hiermee allemaal is opgelost, mocht je toch nog rare dingen zien meld het dan bij mij via mail of via de contact pagina hierboven in het menu.

PS Sommigen dachten dat haperende video beelden er ook door veroorzaakt werden, die kans acht ik nihil, dit omdat ik de beelden via een iframe 1 op 1 doorgeef, maw als mijn site plat is zou je nog steeds kunnen kijken als je de beelden open had.


Veel plezier en blijf rare dingen doorgeven.
Richard