Menu
Tablet menu
Wild Cams
Voederplaats bos
Australie vogelcam
uilencam
Adelaar Iowa
Torenvalk cam
Rochester Slechtvalk
Vossen
Beren
Roodstaart buizerd
Kolibri Phoebe
Adelaar Botanic
Visarend
Grijze eekhoorn
Torenvalk Zwitserland
Kolibri Emma
Adelaar Romeo
Uilencam 2
Vale Gier
Ooievaar cam
Overige webcams
Adelaar Seq
Boerderij
Adelaar Florida
Adelaar Berry
Rode Eekhoorn
Beer (panda)
Albatros
Ransuilen
Zwaluw
Kolibri Bella
Kittens
Wolven
Slechtvalk Italie
Paarden cam
Apen cam
Zwarte Adelaar
Dassen
Eenden cam
Reiger cam
Rode Panda
Zwarte Ooievaar

www.volgdezeearend.nl

www.volgdezeearend.nl
BRON: Staatsbosbeheer

Via de webcams van Staatsbosbeheer zijn dit voorjaar 2014 weer verschillende dieren te volgen. Dit jaar richten we de camera’s op het nest van een oehoe en zeearend en de burcht van een vos en bever. De oehoe is al sinds december te volgen via www.volgdeoehoe.nl. De camera’s bij vos, bever en zeearend gaan in maart online.


Volg de oehoe


De camera bij het oehoenest in een steengroeve in de Achterhoek is sinds december weer aan. Via de website www.volgdeoehoe.nl kan iedereen live volgen of hier ook dit jaar weer jongen uit het ei komen. De oehoe (Bubo bubo) is de grootste Europese uilensoort. Deze roofvogel is ongeveer 70 cm hoog, met een spanwijdte van 160 cm. Kenmerkend zijn de grote ogen en de oorpluimen. In Nederland leven enkele paren in de Achterhoek, Zuid-Limburg, Overijssel en Noord-Brabant.


Volg de vos


Voor de vierde keer kan iedereen meekijken met een vossenfamilie die in de Oostvaardersplassen leeft. Tijdens de tweede editie bleef de vossenburcht echter leeg. Vorig jaar trok de webcam bijna 2,5 miljoen bezoeken. Begin maart is op de speciale site www.volgdevos.nl weer live beeld van de camera’s in en rond de vossenburcht te zien. Nu al staan er filmpjes van voorgaande jaren op de site.


Volg de bever


Vorig jaar stond de bever voor de eerst voor de camera. Via de webcams wil Staatsbosbeheer bezoekers mee laten kijken hoe bevers in de natuur leven en hoe fascinerend het dier is. Een bever in het wild spotten is niet eenvoudig. Via webcams kan iedereen nu meegenieten van het verborgen leven van de bever. De drie camera’s gaan in maart weer aan en staan in twee burchten bij het Biesboschcentrum in Dordrecht. Op www.volgdebever.nl is een samenvatting van vorig jaar te zien.


Volg de zeearend


De zeearend was de allereerste vogel die in Nederland via een webcam was te volgen. In 2006 broedde het eerste paar sinds de Middeleeuwen in ons land. En in 2007 plaatste Staatsbosbeheer een webcam bij hun nest in de Oostvaardersplassen. Dit jaar wordt er een webcam geplaatst bij een zeearendnest in het Roggebotzand (Flevoland). Ook deze webcam gaat naar verwachting begin maart online via www.volgdezeearend.nl Hier vind je nu alvast een samenvatting van de beelden van 2007.