Menu
Tablet menu
Wild Cams
Voederplaats bos
Australie vogelcam
uilencam
Adelaar Iowa
Torenvalk cam
Rochester Slechtvalk
Vossen
Beren
Roodstaart buizerd
Kolibri Phoebe
Adelaar Botanic
Visarend
Grijze eekhoorn
Torenvalk Zwitserland
Kolibri Emma
Adelaar Romeo
Uilencam 2
Vale Gier
Ooievaar cam
Overige webcams
Adelaar Seq
Boerderij
Adelaar Florida
Adelaar Berry
Rode Eekhoorn
Beer (panda)
Albatros
Ransuilen
Zwaluw
Kolibri Bella
Kittens
Wolven
Slechtvalk Italie
Paarden cam
Apen cam
Zwarte Adelaar
Dassen
Eenden cam
Reiger cam
Rode Panda
Zwarte Ooievaar

Beleef de lente 2016
Beleef de Lente 2016 is weer van start gegaan.

Bron:vroegevogels.vara.nl

Valentijnsdag 2016, zondag 14 februari, staat ook bij de vogels in het teken van de liefde. De webcams van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland gaan dan aan. Via de camera’s in de verschillende nesten kan iedereen het broedseizoen live volgen op www.beleefdelente.nl. Dagelijks zijn er clips van de mooiste en meest spannende momenten. Het afgelopen seizoen volgden meer dan 1 miljoen mensen het leven van de broedende vogels op de voet.

Welke vogels te volgen
Het 10e seizoen start dit jaar bijzonder vroeg. De bosuil start namelijk midden in de winter met het paren, broeden en groot brengen van de jongen. Vorig jaar bracht het paartje met succes twee jongen groot. Naast de bosuil zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil en ooievaar. Maar ook in de nestkasten van koolmees en spreeuw, tuinvogels die iedereen kent, zijn camera’s opgehangen.

Voederplek
Een speciale camera brengt dit jaar de tuinvogels in beeld die zich bij de voederplek in de tuin van Vogelbescherming tegoed doen aan vogelzaad en vetbol. Net als elk jaar zijn er nieuwe vogelsoorten voor de camera’s te bewonderen. Welke soorten dat zijn wordt de komende weken via het twitteraccount van Beleef de Lente (@beleefdelente) en Vogelbescherming (@vogelnieuws) bekend gemaakt.

Hoogtepunten
Op de site staan ook korte filmpjes met hoogtepunten en per vogel en er wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Nieuw dit jaar is het blog Lente Vandaag, dat meer algemene informatie over vogels en de lente met de bezoekers deelt, en de Cliptip, waar dagelijks de leukste of meest interessante videoclips worden getoond.

De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli. Dit jaar worden de camera’s aangezet in het radioprogramma Vroege Vogels van de Vara. Vroege Vogels is te beluisteren op NPO Radio1, van 7.00 tot 10.00 uur. Nieuw dit jaar zijn de bosuil, roodborst en huismus. De kerkuil is na een aantal jaar afwezigheid weer terug voor de camera’s en steenuil, torenvalk, koolmees, slechtvalk en ooievaar maken het gezelschap compleet.
Volg beleef de lente nu al vast op Twtitter Beleef de lenteVolg de vos zal er dit jaar niet zijn.Wel te volgen op en andere webcam (zie links in het menu)