Afscheid

Vogelcamera… we zijn volgens mij ergens rond 2010 begonnen, het voelde toen zoals deze kuikens zich moesten voelen… nog geen idee wat de toekomst zou brengen.

Hoe begon het ook al weer? We hadden op het erf een vleermuiskast hangen en heel kort na het ophangen zat daar regelmatig een Torenvalk op. We hebben toen vrij snel besloten de vleermuiskast te verplaatsen en daar een valkenkast op te hangen.

Binnen enkele dagen werd die kast bewoond door een setje torenvalken. Nu kan je steeds op de ladder om te kijken hoe het gaat en of er al eieren zijn, er is echt er ook de mogelijkheid van een webcam. Dat was in die tijd niet zo eenvoudig als tegenwoordig, maar ach een uitdaging is leuk… na wat gerotzooi en aanprutsen waren de camera’s online.

We konden nu de voortgang goed volgen. Maar… dan komt altijd de vraag hoe je het volgt als je niet thuis bent. Livestreaming begon toen net en dat opgezet via Ustream en Livestream. Yes we konden een beetje vliegen

De mogelijkheid om ene livestream op een website te zetten kwam kort daarna, en zodoende is Vogelcamera ontstaan. Jaren later kwamen er diverse concurrenten opzetten zoals beleef de lente en anderen.

Helemaal niet erg, we konden prima naast elkaar bestaan. Met vogelcamera zijn we toen de kant opgegaan van een verzamelsite van allerlei webcams, je kon heel veel verschillende dieren volgen.

Er was een vaste groep fans die veel met elkaar chatten op de website, dat is de reden dat de website jaren langer heeft gedraaid dan anders het geval zou zijn geweest.

In 2021 werkte de website ineens niet meer door enkele grote updates van de softare Joomla en andere pakketten. Omdat ik heel druk was met diverse andere projecten toen besloten de stekker er dan toch echt uit te trekken.

En onze nieuwe uitdaging?

We zijn een bedrijf begonnen die Geometrische wanddecoratie maakt, waaronder natuurlijk ook een aantal prachtige vogels. Ook bij Hout-Kado is het logo geïnspireerd door een vogel. De specht staat voor het dier wat net als onze frees het hout uitkapt en zo onderstaande dieren mogelijk maakt.

Klik op het logo om alles te bekijken:

Hout-Kado webshop
Hout-Kado Logo

Maar omdat er ook zeer veel naar de wild cam gekeken werd, mogen die dieren hier ook niet ontbreken.